Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

19 november 2019

Financiële tegenvaller Langebrug


OUD ADE – De funderingen van de Langebrug in Oud Ade zijn mogelijk niet sterk genoeg om een compleet nieuwe brug honderd jaar te kunnen dragen. Als dat inderdaad het geval is, kiest de gemeente Kaag en Braassem er voor om ook die funderingen te vervangen. Het prijskaartje loopt hierdoor echter wel fors op.

De Langebrug wordt volgend jaar vervangen, omdat er betonrot is geconstateerd. Tot vorige week leek het er op, dat de kosten voor de vervanging van de Langebrug nog beperkt zouden blijven tot 2,1 miljoen euro. Maar in een vertrouwelijke memo aan de raad werden de politici geïnformeerd, dat dit bedrag na de aanbesteding fors hoger komt te liggen. De gemeente houdt rekening met een extra aanbestedingsrisico. Ook de damwanden en landhoofden (de overgang naar de Langebrug) moeten namelijk waarschijnlijk worden vernieuwd. De prijs zal dan naar verwachting enkele tonnen euro’s hoger liggen, al houden de politici hun mond gesloten over het exacte bedrag.

Na een lang debat gingen de raadsleden akkoord met het aanleggen van een nieuwe brug op de oude funderingen. Wel wordt nog berekend of die funderingen solide genoeg zijn; als dat niet het geval is, komt wethouder Yvonne Peters terug naar de raad. Dan moet zij namelijk nog meer geld vragen voor het vervangen van de brug én de funderingen.