Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2019

Ouders geven les op De Lei


LEIMUIDEN – De leraren van basisschool De Lei in Leimuiden ondersteunen de landelijke staking voor het basisonderwijs op 6 november. Maar in plaats van zelf het werk neer te leggen, roept het schoolbestuur de ouders op om die dag zelf een uurtje of dagdeel les te geven.

Kirstel van Goozen laat namens de leraren weten: ,,Wij denken dat staken niet voldoende effect heeft en daarom dragen wij dit graag uit op een andere wijze.’’ De school krijgt steun uit onverwachte hoek. Floris Schoonderwoerd is wethouder onderwijs voor de gemeente Kaag en Braassem: ,,Ik heb me aangemeld om les te geven, om zo de actie van de leraren kracht bij te zetten en aandacht te vragen voor het mooie en belangrijke werk van de leerkracht. En de kindertjes kunnen (on)gewoon naar school.’’