Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 november 2019

Kijken naar plekken voor starterswoningen


KAAG EN BRAASSEM – De 31 oude locaties, waar ooit naar gekeken werd om daar extra sociale woningen te bouwen, staan weer in de belangstelling van de politiek.

D66-fractievoorzitter Nick van Egmond diende maandagavond een voorstel in om meer starterswoningen te bouwen in Kaag en Braassem. Volgens wethouder Floris Schoonderwoerd komen er bijna wekelijks emailtjes bij hem binnen met het verzoek om ergens containerwoningen of andere goedkope vormen van behuizingen neer te zetten. Maar het probleem is, dat hier bijna geen ruimte voor is.

Schoonderwoerd pikte het initiatief van D66 op: ,,We hebben onlangs 34 locaties bekeken om extra sociale woningen toe te voegen. Met pijn en moeite hebben we daarvan drie locaties overgehouden. We kunnen kijken of we voor die overige locaties mogelijkheden hebben voor het bouwen van woningen voor andere doelgroepen.’’ Van Egmond is tevreden: ,,Het doel is om op korte termijn aanbod voor starters te creëren, zodat jongeren niet meer gedwongen worden Kaag en Braassem te verlaten.’’