Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

26 februari 2020

Sociale zorgwoningen voor mensen met dementie


LEIMUIDEN – Op de hoek Tuinderij / Raadhuislaan in Leimuiden komen 20 woonstudio’s voor mensen met geheugenproblemen. De mensen, die hier gebruik van gaan maken, krijgen de benodigde ondersteuning van Dagelijks Leven Zorg B.V., die het gebouw de komende twintig jaar zal huren.

Dementie wordt de komende jaren een steeds groter probleem. Niet alleen voor de samenleving, maar ook voor de partners. Er is dus een behoefte aan zorgwoningen, speciaal voor mensen met dementie. Het gemeentebestuur van Kaag en Braassem ondersteunt de komst van het gebouw en verkoopt de grond voor 136.000 euro aan projectontwikkelaar Amvest Development.

Enkele jaren geleden probeerde Dagelijks Leven al een vergelijkbaar zorgconcept te realiseren in Roelofarendsveen, bij de Alkeburcht. Dat ging indertijd niet door, maar nu lijkt niets de komst van de woonstudio’s in de weg te staan. De zorgwoningen komen vlak bij het centrum van Leimuiden en zijn ook geschikt voor zorgcliënten, die 24 uur per dag begeleiding nodig hebben. Naast de slaapkamers komen in het gebouw ook twee ruime woonkamers, een ruimte voor dagbesteding en een professionele keuken waar elke dag vers wordt gekookt.

De huurkosten bedragen 750 euro; voor huur, verblijf en servicekosten. Hierdoor kunnen mensen met alleen een AOW als inkomen ook terecht op deze locatie. De zorg wordt betaald door een PGB of via Zorg in Natura. Het gebouw wordt drie verdiepingen hoog. Als er geen bezwaren binnen komen, kan al dit jaar met de bouw worden gestart.