Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2020

Meer mogelijkheden thuiswerken voor ambtenaren


KAAG EN BRAASSEM – Een fijne ontwikkeling voor de thuiswerkende ambtenaren: zij mogen hun ‘individueel keuzebudget’ (IKB) flexibeler inzetten. Iedere medewerker van de gemeente krijgt naast salaris ook een vrij besteedbaar budget: het IKB. De  gemeente wil het voor medewerkers mogelijk maken om het IKB te gebruiken voor de aanschaf van een computer, randapparatuur voor de computer of een tablet.

De ambtenaren moeten nu door het coronavirus vaker thuis werken en een aantal van hen heeft gezegd, dat zij dat niet zonder meer kunnen doen. Deze gemeentelijk medewerkers beschikken niet altijd over de (juiste) computerapparatuur om werkzaamheden thuis te kunnen uitvoeren. Door de mogelijkheden van het IKB te verruimen, hoopt de gemeente, de medewerkers hierdoor beter te kunnen ‘binden’. Tot nu toe konden de ambtenaren hun vrij besteedbare budget alleen gebruiken voor een reiskostenvergoeding en een fietsvergoeding. Ambtenaren mogen de komende drie jaar maximaal 1.150 euro uitgeven aan de computerapparatuur. De gemeente let er wel op, dat er geen misbruik gemaakt wordt. De medewerkers moeten aantonen, dat van het geld geen 3D-printers of ‘spelbesturingsapparaten’ worden verkocht: dat zijn namelijk zaken, die niet nodig zijn om thuis voor de gemeente te werken.