Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2020

Actie tegen uitbreiding Schiphol

OEGSTGEEST – De gemeenteraad wil zich uitspreken tegen de plannen voor de uitbreiding van het aantal vluchten vanaf Schiphol. Het kabinet wil Schiphol tot 1,5% per jaar laten groeien. Het lijkt weinig, maar zo’n groei betekent wel, dat het aantal vliegbewegingen in 2050 is opgelopen tot 780.000 vluchten per jaar. Terwijl de komende jaren nog het maximum van 540.000 vluchten geldt.

Toch werd een motie van Progressief Oegstgeest en D66 tegen deze vluchtuitbreiding vorige week nog niet aangenomen door de gemeenteraad. Op 4 juni spreken namelijk twee mensen in over dit onderwerp. De politici willen eerst luisteren naar de mening van deze insprekers, voordat ze zich definitief uitspreken tegen de ongebreidelde groei van Schiphol en daarmee een veel grotere kans op de komst van een tweede Kaagbaan. Zo’n extra baan, die naast de huidige Kaagbaan komt te liggen, zorgt er voor dat veel  meer vliegtuigen starten en landen over de hoofden van de inwoners van Oegstgeest en Leiden heen. Met alle gevolgen voor de geluidsoverlast en fijnstofuitstoot van dien.