Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2020

Controle op energiebesparingsplicht

Noordwijk – Het gemeentebestuur moet er alerter op zijn, dat bedrijven in Noordwijk energie gaan besparen.

Deze oproep doet gemeenteraadslid Cyntia Maan (GroenLinks) in vragen die zij stelt aan het college van burgemeester en wethouders. De Omgevingsdienst West-Holland moet toezicht houden op het nakomen van de energiebesparingsplicht van bedrijven. Volgens een onderzoek van de rekenkamercommissie van de gemeenten Voorschoten, Oegstgeest, Wassenaar en Leidschendam-Voorburg schiet de controle tekort.

Maan wil weten of het gemeentebestuur weer voor welke Noordwijkse bedrijven, instellingen en organisaties de energiebesparingsplicht geldt. En wat het college gaat doen om bedrijven te stimuleren te voldoen aan hun energiebesparingsplicht.