Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

04 juni 2020

Geen extra gft-inzameling door corona

Noordwijk – Vanwege de coronamaatregelen wordt het gft-afval in de kernen Noordwijk-Binnen en Noordwijk aan Zee deze zomer slechts tweewekelijks opgehaald. De inwoners van Noordwijkerhout en De Zilk daarentegen kunnen hun gft-afval iedere week langs de kant van de weg zetten.

Volgens het college van burgemeester en wethouders heeft de RIVM aangescherpte maatregelen geadviseerd. Bij het ophalen van het afval mogen slechts twee personen in de cabine van de vrachtwagen. De extra gft-ophaalrondes zouden worden uitgevoerd met een ingehuurde inzamelwagen, waar een chauffeur en twee beladers in de cabine komen te zitten. Dat mag dus niet. Omdat in Noordwijkerhout en De Zilk de extra zomerinzameling gebeurt met een inzamelwagen met zijbelading, hoeft er maar één belader ingezet te worden.

De reguliere inzameling van gft- en restafval, waarbij de ene week het gft en de andere week het restafval wordt opgehaald, blijft ongewijzigd.