Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

800 woningen in Nieuw-Rhijngeest Zuid

OEGSTGEEST – In het plangebied ‘Nieuw-Rhijngeest Zuid’ komen 800 woningen en een haven. Dit gebied wordt voornamelijk ontwikkeld door de Universiteit van Leiden. Naast 125 sociale woningen en 300 studentenwoningen komen er ook 500 andere woonruimtes.

De gemeenteraad van Oegstgeest heeft een motie aangenomen, dat er meer ruimte voor groen, water en de historische Limes-route komt. Ook hopen de politici van PrO, D66, VVD en CDA, dat een flatgebouw van 25 meter hoog bij de haven nog wat meer naar het zuiden geplaatst kan worden. Fractievoorzitter Van den Ouweelen wees er op, dat in dit gebied 800 woningen komen, terwijl er in het verleden nog gesproken werd over 400 huizen.

Wethouder Nieuwenhuis liet weten, dat het gaat over grond van de universiteit. Maar tot nu toe heeft hij altijd constructief met die initiatiefnemers kunnen praten. ,,Ze willen mogelijk maken om wensen te accommoderen.’’ Over het ‘hoogteaccent’ van 25 meter: ,,Ik kan me voorstellen, dat dit een punt van zorg is. De afstand tot bestaande woningen is 47 meter tot 50 meter. Niet het hele gebouw wordt 50 meter hoog en het hoogteaccent komt meer naar de oostkant. Dit is een zeer verantwoorde maatvoering.’’