Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Minder terrasbelasting

OEGSTGEEST – Goed nieuws voor uitbaters van terrassen; zij hoeven minder belasting te betalen aan de gemeente. Wethouder Huizing kondigde tijdens de raadsvergadering aan, dat het college hiervoor binnenkort met een voorstel komt.

Huizing gaf aan, naar aanleiding van een vraag door D66-raadslid Vellema: ,,We bereiden een raadsvoorstel voor om de precario voor volgend jaar voor de helft kwijt te schelden voor alle ondernemers. Dan gaat het om zowel permanente als tijdelijke terrassen.’’ Er zijn in Oegstgeest drie permanente terrassen. De precario-inkomsten bedragen voor de gemeente zo’n 3500 euro per jaar. Huizing: ,,Het is aan de raad om het helemaal kwijt te schelden. Er is één verzoek tot volledige kwijtschelding gedaan.’’