Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Nieuwe bomen

OEGSTGEEST – Langs de A44 in Nieuw-Rhijngeest zijn twintig nieuwe bomen geplant. Gemeenteraadslid Janssen (PrO) wilde weten, waarom de gemeente Oegstgeest opdraait voor de kosten.

Janssen: ,,Rijkswaterstaat heeft daar bomen verwijderd in verband met de komst van een geluidswal. Is er geen herplantplicht, waaraan zij moeten voldoen?’’ Maar wethouder Nieuwenhuis gaf aan, dat de verwijderde bomen ‘niet vergunningplichtig’ waren en dat er daarom ook geen sprake was van een herplantplicht door Rijkswaterstaat. ,,Vandaar dat we het initiatief hebben genomen om daar zelf bomen te plaatsen. Het is goed dat die bomen daar gekomen zijn. Ze zijn een mooie aanvulling op Park Landskroon en ontnemen deels het zicht op de geluidswal.’’