Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Column

OegstFeestje

De gemeente Oegstgeest heeft vorig jaar ruim 5 miljoen euro overgehouden. Dat is echter geen reden tot een feestje; door een gebrek aan ambtelijke capaciteit konden veel projecten niet doorgaan. En uiteindelijk moet al dat werk wel uitgevoerd worden.

Maar toch wil de gemeenteraad, dat de inwoners gaan feesten. CDA, Lokaal en VVD zorgden er met hun raadsmeerderheid voor, dat de gemeente 25.000 euro opzij legt, zodat inwoners een gemeenschappelijk dorpsfeest op kunnen zetten. Een naam voor dit dorpsfeest hebben de partijen al verzonnen: ‘OegstFeest’. Dit feest moet een keerpunt zijn in onze strijd tegen het coronavirus, waarbij we alle problemen, overlijdens, opsluitingen, eenzaamheid en gewichtstoename achter ons laten. En ons eens helemaal kunnen laten gaan aan allerlei uitspattingen. Vergeet het memento mori (gedenk te sterven), maar ga voor carpe diem (pluk de dag)!

Raadslid Van der Hoeven (CDA) liet weten: ,,We willen het dorp uitdagen om een dorpsfeest op te zetten. Om uit de moeilijke coronaperiode te komen.’’ De politici zijn niet van plan, om zelf dat feest te organiseren. ,,De organisatie en ideeën moeten vanuit het dorp komen, waarbij er activiteiten worden opgezet voor jong en oud. Alleen als er iemand of een aantal mensen opstaan die daar invulling aan willen en kunnen geven, komt dat potje geld in beeld.’’

Als rechtgeaarde levensgenieter heb ik natuurlijk wel zin in een feestje. Zeker als de gemeente hier ook nog eens een kwart ton aan bijdraagt. Dus hierbij alvast wat ideeën om uit te voeren. Organiseer voor 5 mei 2021 een grote braderie, waarbij kinderen hun oude speelgoed op kleedjes op de grond leggen om zo een zakcentje te verdienen. Organiseer die dag ook een kermis en laat iedereen in rood-zwarte kleding rondlopen. Behalve natuurlijk de burgemeester, anders krijgt hij zomaar nog een integriteitsonderzoek aan zijn broek, zoals al eerder bij zijn voorganger Els Timmers gebeurde.

Volgens sommige bestuurders is bezuinigen ook een feestje, dus wellicht kunnen we nog wat meer bezuinigen op culturele instellingen. Een feestelijke sluiting van de bibliotheek past hier mooi bij, toch, waarde bestuurders? Of moeten we die 25.000 euro investeren in aandelen van windmolens, zodat de opbrengsten van deze investering aan de inwoners wordt uitbetaald. Die windmolens willen we natuurlijk niet in of te dicht bij Oegstgeest hebben. We willen immers wel de lusten en niet de lasten. Anders zou het namelijk geen OegstFeestje zijn.