Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

14 juli 2020

Fred van Trigt wordt burgemeester

Hillegom - Na vier jaar wethouderschap stijgt wethouder Fred van Trigt (58) een stapje in het bestuurlijke landschap. Hij wordt op 7 oktober de nieuwe burgemeester van Zoeterwoude.

Van Trigt versloeg 25 andere kandidaten om in Zoeterwoude de opvolger te worden van Liesbeth Bloemen, die deze gemeente zestien jaar geregeerd heeft.

Arjan Bakx, voorzitter vertrouwenscommissie: "Het profiel en de ervaring van Fred van Trigt sluit naadloos aan bij de vastgestelde profielschets. De vertrouwenscommissie is ervan overtuigd dat hij een burgemeester zal zijn voor alle inwoners en dat hij de raad op zijn charismatische manier zal leiden. Het college zal aan hem een hardwerkende en vooral goede collega hebben. Hij zal Zoeterwoude in de regio laten excelleren." Met het aanstellen van een vaste burgemeester blijft Zoeterwoude in ieder geval nog zes jaar een zelfstandige gemeente.