Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2020

Jeugd kan ongestoord vissen

KAAG EN BRAASSEM – Ook in de gemeente Kaag en Braassem hoeven vissende kinderen onder de 14 jaar niet meer bang te zijn, dat plotseling een agent vanachter een boom opduikt, om hen te controleren op het bezit van een pinpas.

Er zijn veel vissers, die af en toe een hengeltje willen uitgooien. Tijdens de coronaperiode bleek dit al een erg populaire sport te zijn, omdat je zo in vrijheid en veiligheid in de buitenlucht kon verblijven. Ook veel kinderen willen af en toe proberen om een vis aan de haak te slaan. Naar aanleiding van een artikel in het AD, dat Nieuwkoopse kinderen in die gemeente gerust een hengel kunnen uitgooien, zonder dat ze gechecked worden, heeft het CDA in Kaag en Braassem vragen gesteld aan het college van burgemeester en wethouders. Fractievoorzitter Anja de Rijk: ,,We zijn van mening, dat onze (jonge) inwoners af en toe een hengeltje mogen uitgooien in de wateren binnen de dorpen van Kaag en Braassem. Mag de schoolgaande jeugd tot en met 13 jaar vissen, zonder dat er bij hen gehandhaafd zal worden op het al dan niet in bezit zijn van een (jeugd) vispas?

Burgemeester Marina van der Velde is verantwoordelijk voor de handhaving. Er is goed nieuws voor jeugdige vissertjes: ,,Wij handhaven niet. Hiervoor is geen capaciteit ingeruimd.’’