Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Motie van afkeuring

Noordwijk – Wethouder Alkemade heeft een motie van afkeuring overleefd.

De politieke partijen D66, GroenLinks, NZLokaal, PvdA en Bruisend Noordwijk vonden, dat hij de gemeenteraad vorig jaar verkeerd heeft voorgelicht. In een brief van 9 augustus gaf het college (oud-wethouder De Jong) volgens initiatiefnemer Dick Gutlich (D66) aan, dat de gemeente met de Provincie Zuid-Holland afspraken had gemaakt voor de inhuur van bureau. Dat bureau zou de mogelijkheden moeten onderzoeken voor het bouwen van woningen op de Nes II, Vinkeveld-Zuid en het Achterweg-gebied. Deze informatie was volgens de politici van deze oppositiepartijen mede de reden, waarom ze instemden met het voorstel om een deel van Bronsgeest niet te bebouwen.

Volgens wethouder Alkemade zijn er wel ambtelijke gesprekken geweest over dit onderwerp, maar wordt pas op 9 september dit jaar duidelijk hoe de Provincie Zuid-Holland staat tegenover het bouwen in het buitengebied. Alkemade ziet nog kansen: ,,Wij vragen om een uitruil (van bouwgrond, red.), zodat er geen sprake is van extra bebouwing in buitenstedelijk gebied.’’ De motie van afkeuring werd verworpen met 7 stemmen voor en 20 stemmen tegen.