Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Overwinteren strandpaviljoens is zeker

Noordwijk – Het nieuws, dat de Bollenstreekomroep bracht over de Stichting Duinbehoud, die niet blij is met de overwinterende strandpaviljoens, heeft geleid tot vragen in de gemeenteraad.

Raadslid Louis Koppel (GroenLinks) vroeg wethouder Van den Berg of hij met het bestuur van deze stichting wil praten. De wethouder gaf aan, dat hij niet wist van de zorg van de stichting en dat hij zeker met hen contact wil hebben. Het college steunt het overwinteren van de strandpaviljoens, maar het afgeven van de vergunningen hiervoor wordt grotendeels gedaan door het Hoogheemraadschap van Rijnland.

Daarnaast zijn er nieuwe ontwikkelingen, omdat de Nederlandse regering heeft aangegeven, dat alle strandpaviljoens eenmalig de komende winter op de stranden mogen blijven staan. Van den Berg: ,,Dat is een hogere overheid, die meer bepalend is.’’