Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Speeltuinen voor volwassenen

Noordwijkerhout – Het is zeker, dat er een beweegtuin voor oudere bewoners komt op de hoek van de Parnassialaan en Pilarenlaan.

Dinsdagavond nam de gemeenteraad een voorstel aan van raadslid Meiland (NZLokaal), dat het college van burgemeester en wethouder hiervoor het benodigde geld beschikbaar moet stellen. Een beweegtuin is een verzameling aan gymtoestellen, die in de buitenlucht door iedereen gebruikt kunnen worden. De inrichting is gemaakt in overleg met de fysiotherapeuten van Meiland Fysiotherapie.

Meiland roept het college op, om ook te onderzoeken of op andere plekken in de gemeente Noordwijk een beweegtuin gerealiseerd kan worden. Het plan kreeg veel steun, onder meer van GroenLinks-raadslid Maan, die stelde: ,,Wij zien volwassenen graag in speeltuinen.’’