Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Manege mag maaien

Hillegom – De manege handelt niet in strijd met de vergunning en stond in haar recht om het gras te maaien van de velden, die zij huurt.

Dat laat wethouder Jan van Rijn weten, naar aanleiding van vragen door GroenLinks raadslid Van Egmond. Deze laatste gaf aan, dat de Vereniging Behoud de Polders heeft aangegeven, dat de manege in strijd handelt met de wet Natuurbescherming. En dat de gemeente Hillegom onterecht een vergunning had afgegeven voor het maaien van het gras.

Van Rijn gaf aan, dat voorafgaand aan het maaien een erkend ecoloog heeft onderzocht of er weidevogels in de velden aan het broeden waren. Dat bleek niet zo te zijn. Er worden dus geen regels overtreden en de manege stond in haar recht om te maaien.