Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Uitbreiding scholen door extra leerlingen

Noordwijk – De komende jaren stijgt het aantal leerlingen op de basisscholen in alle dorpskernen.

De meeste groei van het aantal kinderen wordt verwacht in Noordwijkerhout, vanwege de bouwplannen, zo blijkt uit een onderzoek van Pronexus. Het college laat weten, dat het nodig is om voor De Prinsenhof om in een nieuw en groter schoolgebouw te komen. In Noordwijk leidt de leerlingentoename tot een capaciteitstekort bij RKBS Bronckhorst en RKBS Montessorischool. Maar zij kunnen die extra ruimte vinden binnen de bestaande schoolgebouwen.

Het aantal leerlingen voor de Zeehonk en Wakersduin daalt de komende vijf jaar, maar voor De Noordwijkse School stijgt het leerlingenaantal licht. Ook in Kern De Zilk neemt het aantal leerlingen toe. Maar dat leidt niet tot een capaciteitstekort in de (enige) basisschool De Elegantier.