Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Raadslid stopt halverwege de rit

Hillegom – Gemeenteraadslid Sander Boschma (D66) stopt er mee.

Dit maakte Boschma donderdagavond volkomen onverwacht bekend tijdens de laatste raadsvergadering voor het zomerreces. Hij begon in 2011 als burgerlid, werd daarna raadslid en ook fractievoorzitter. In de vorige raadsperiode nam Boschma volgens afspraak het fractievoorzitterschap na twee jaar over. Deze periode zou dat weer gebeuren, waarbij hij zijn D66-voorzittersstokje over zou dragen aan een tweede raadslid van zijn partij. Maar D66 haalde bij de vorige verkiezingen slechts één zetel.

Boschma wil zijn woord houden en stelt daarom zijn zetel beschikbaar aan zijn opvolger Rory Semrek, die na de zomervakantie wordt geïnstalleerd. De komende twee jaar blijft Boschma nog wel actief als burgerlid, maar daarna houdt de politiek voor hem echt op. Hij verzekert, dat hij zich niet meer kandidaat zal stellen als raadslid of wethouder in Hillegom.