Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

17 juli 2020

Nieuwe eigenaar watertoren

Noordwijk – Bijna twintig jaar nadat de gemeente Noordwijk een prijsvraag uitschreef, mag de heer Akkerhuis, winnaar van die prijsvraag, binnenkort woonvoorbereidingen treffen in zijn watertoren.

Door de jaren heen had de gemeente de watertoren nog altijd niet definitief geleverd. Buren waren het fel oneens met de plannen om van het bovenste deel van de watertoren een woonruimte te maken. Ook bleek de toren in 2014 door duivenpoep ernstig aangetast te zijn. Akkerhuis heeft al beloofd, om alleen in het onderste deel van de toren te gaan wonen. Het college wil de watertoren nu definitief overdragen aan de koper.

Akkerhuis kan dan namelijk alvast het noodzakelijke onderhoud doen aan de watertoren. Hij heeft beloofd, dat er geen zaken plaatsvinden waarvoor een omgevingsvergunning nog niet is afgegeven.