Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2020

Raad wil vluchtelingenkinderen helpen

OEGSTGEEST – Als er 500 kinderen vanuit vluchtelingenkampen in Griekenland naar Nederland gestuurd worden, dan zijn deze van harte welkom in Oegstgeest. Of dat ook geldt voor de huizen van de gemeenteraadsleden zelf, is onduidelijk. Maar de raad ging donderdag 2 juli wel unaniem akkoord met de motie ‘Opvang van kwetsbare gevluchte kinderen’.

De ‘Motie opvang van kwetsbare gevluchte kinderen’ kreeg al snel de steun van bijna alle partijen. Raadslid Welling (PrO) diende de motie in en stelde: ,,Meer dan 150 gemeenten hebben zich achter dit voorstel geschaard. De druk op de Griekse opvangkampen is nijpend. Het voorstel van het kabinet om betere opvangplekken te regelen is voor de lange termijn. De druk moet nu van de ketel. Deze motie gaat over opvang in regionaal verband en hulp bieden aan kinderen in nood. Ik reken op brede steun voor deze motie.’’

In eerste instantie was de VVD nog wat huiverig, maar uiteindelijk besloot ook deze partij voor de motie te stemmen. Enkele uren later werd een motie om alleenstaande vluchtelingenkinderen uit de Griekse kampen ook in Nederland op te vangen besproken in de Tweede Kamer. Daar bleek echter een meerderheid van de politieke partijen tegen het ophalen van deze vluchtelingenkinderen.