Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2020

Duurzaamheidsleningen zijn populair

KAAG EN BRAASSEM – De duurzaamheidsleningen zijn zo populair, dat het gemeentelijke geldpotje van 300.000 euro op is. Daarom vraagt het college aan de gemeenteraad om er nog eens 200.000 euro in te stoppen.

Met een duurzaamheidslening kunnen inwoners geld lenen om bijvoorbeeld hun woning te isoleren of zonnepanelen aan te schaffen. In de eerste helft van 2020 zijn in totaal 33 leningen aangevraagd voor een totaalbedrag van  207.906 euro. Vorig jaar werd ruim een ton uitgeleend aan inwoners. Het geld kan alleen gebruikt worden voor het aanpassen van bestaande huizen; nieuwbouwwoningen komen voor een duurzaamheidslening niet in aanmerking. Het gemeentebestuur hoopt, dat de leningen er toe bijdragen dat Kaag en Braassem stappen zet op weg naar een energieneutrale gemeente.