Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2020

Wethouder probeert vrede in Poelgeest terug te krijgen

OEGSTGEEST – Wethouder Nieuwenhuis gaat praten met zowel de sportschoolhouder in de wijk Poelgeest als de buurtbewoners. Hij doet dit naar aanleiding van een oproep door de gemeenteraadsleden.

Vorig jaar is het pand van de sociale supermarkt Superrr verkocht aan de sportschoolhouder en dit zorgde voor onrust in de buurt. Actiegroepen hebben zich ingezet om een supermarkt terug te krijgen en vorige week werd aan de gemeente Oegstgeest een petitie aangeboden met bijna 1.000 handtekeningen om een supermarkt in Poelgeest terug te krijgen. Maar de verschillende partijen in de wijk maken over en weer verwijten naar elkaar.

VVD, CDA en Hart voor Oegstgeest riepen de wethouder, die zelf in Poelgeest woont, op om met zowel de eigenaar van de sportschool als met omwonenden te praten. In de hoop, dat er bruggen gebouwd kunnen worden en de wijk in wat rustiger vaarwater kan komen. Nieuwenhuis liet weten: ,,Ik heb met bewoners gesproken en met de vertegenwoordiger van de sportclub. We gaan proberen om bewoners en de sportclub samen te krijgen en een weg naar een oplossing te vinden.’’