Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2020

Gemeente verbiedt grondverkoop voor komst bedrijventerrein

KAAG EN BRAASSEM – De eigenaren van stukken grond langs de N445 in Kaag en Braassem kunnen niet meer zomaar hun bezit verkopen. Maandagavond legde de gemeenteraad unaniem een ‘Wet voorkeursrecht gemeenten (Wvg)’ op. Dat betekent, dat de gemeente de mogelijkheid krijgt om deze grond over te nemen, om er een bedrijventerrein op te laten zetten.

Hiermee staat de gemeente Kaag en Braassem ook toe, dat aan de andere kant van de A4 wordt gebouwd; in de polder en ten koste van het open landschap. Voor tranen zorgde dit niet bij de raadsleden. Ronald Wesselink (CDA) vroeg zich wel af, of dit later ten koste gaat van nog meer open landschap. Maar D66-er Gino Wesselman vond: ,,Zonde om een deel van de polder aan het bedrijventerrein op te offeren, maar het is de enige manier.

Thijs Brambach (PRO) maakte duidelijk, waar het blijkbaar écht om gaat. ,,We zitten hier om beslissingen te nemen. We zijn hier specifiek voor de ondernemers en werkgelegenheid en om ruimte te scheppen voor economische groei.’’ Raadslid Jan van der Geest (VVD) toonde nog wat empathie voor de grondbezitters, die hun pensioen in rook zien opgaan. ,,Het opleggen van een voorkeursrecht is vervelend, maar het is nodig om een bedrijventerrein te krijgen.’’