Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2020

Brandweerkazerne verkocht

LEIMUIDEN – De brandweerkazerne in Leimuiden wordt verkocht. De gemeente Kaag en Braassem draagt dit gebouw over aan de Veiligheidsregio Hollands Midden (VRHM).

Dinsdag ondertekenen burgemeester Marina van der Velde en Hans Zuidijk, directeur VRHM / regionaal commandant, de koopovereenkomst voor de verkoop van het perceel van de brandweerkazerne met daarop de kazerne.

Het perceel en de kazerne zijn op dit moment nog eigendom van de gemeente. Het gebouw voldoet volgens een gemeentelijk woordvoerder niet meer aan de eisen en wensen die de veiligheidsregio heeft ten aanzien van de kazerne. Na het doorrekenen van verschillende mogelijkheden, besloten beide partijen om het terrein en gebouw te verkopen aan de Veiligheidsregio. Deze organisatie gaat het pand vervolgens verbouwen, deels slopen, uitbreiden en voorzien van voldoende parkeercapaciteit.