Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

02 juli 2020

ROAC krijgt accommodatie

De gemeente Kaag en Braassem en ROAC (Oud Ade) gaan langdurige duurzame samenwerking aan. In een overeenkomst is onder andere geregeld dat ROAC het eigenaarschap van haar accommodatie op zich neemt.

De aanleiding van deze overeenkomst is het uitgangspunt van de gemeente, dat het eigenaarschap en dus de beslissingsbevoegdheid moet liggen bij de inwoners en organisaties die hier gebruik van maken. Als tegenprestatie voor het eigendom van de accommodatie, zal ROAC de komende dertig jaar een bijdrage moeten leveren aan allerlei maatschappelijke uitdagingen, zoals het voorkomen van eenzaamheid. Hiervoor moet ROAC activiteiten gaan opzetten.