Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2020

Supermarkten willen ruimere openingstijden

Noordwijk – Alle supermarkten in de gemeente Noordwijk willen nog langer open blijven op de zondagen.

Dat staat in een brief, die door het college van burgemeester en wethouders ontvangen is. De supermarkten Albert Heijn, Dirk, Vomar en Lidl hebben de handen ineengeslagen om het gemeentebestuur te vragen om de openingstijden op de zondagen te verruimen. Volgens hun eigen onderzoek vinden hun klanten het te druk op de zondag. De supermarktbezoekers willen graag ook vóór 12:00 uur en/of na 19:00 uur hun boodschappen doen. De verruiming van de openingstijden past volgens de supermarkten ook bij de campagne ‘Tijd om bij te komen in Noordwijk’.

De grootgrutters stellen verder, dat de verruiming van de openingstijden op zondag ‘verbindend werkt en passend is in een badplaats zoals Noordwijk en Noordwijkerhout’. De gemeenteraad moet een oordeel geven over dit verzoek.