Dé lokale en regionale nieuwssite

Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Ook zijn ruim 70 boeken van mij gepubliceerd. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2020

Toch een botenhelling

(25.000ste artikel!)

Nieuwkoop – Jarenlang spraken de politici van Nieuwkoop over de aanleg van een botenhelling. Op initiatief van meerdere politieke partijen kwam er zelfs een onderzoek, om te kijken of ergens in deze gemeente een trailerhelling aangelegd kon worden. De uitkomsten van dit onderzoek zorgden er voor, dat de raadsleden afzagen van de komst van een botenhelling, maar nu is er toch zo’n helling aangebracht bij de Zuidhoek.

Het onderzoek naar de trailerhelling werd uitgevoerd, toen Frans Buijserd nog burgemeester was van Nieuwkoop. Een helling zou leiden tot de komst van jetski’s op het water, extra auto- en trailerverkeer door de Nieuwkoopse straten, meer kans van botendiefstal en inbraakgevaar bij inwoners, die aan de plassen wonen. De aanleg van zo’n helling zou veel geld gaan kosten: tot 50.000 euro alleen al om een officieel bureau in te huren, die de aanleglocatie moet onderzoeken.

Groot was dan ook de verbazing, toen er plotseling op de Zuidhoek een trailerhelling lag. Zonder dat de gemeente er een cent aan kwijt is. Enkele raadsleden zijn verbaasd, zoals Berry Dors (Natuurlijk Nieuwkoop): ,,We hebben er een hele tijd over gesproken, met een duur onderzoek met dure uitkomsten. Geen resultaat. En moet je nou kijken, op de Zuidhoek: een botenhelling!’’

Helaas voor de vaarliefhebbers; deze helling blijft er niet lang liggen, aldus een gemeentelijk woordvoerder. Het gaat om een tijdelijke helling, die door aannemer Rijneveld is aangelegd. Vanwege het woonrijp maken van de Zuidhoek moest zo’n helling worden gemaakt voor enkele bewoners die met hun boot anders de plas niet hadden kunnen bereiken. Zodra de werkzaamheden aan de dichtbij gelegen brug zijn afgerond en doorvaren weer mogelijk is, gaat de helling weg. De helling definitief laten liggen is volgens de woordvoerder geen optie: ,,De wijk zou dan vol staan met auto’s en trailers.’’