Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 juli 2020

Vuurwerk bij Hoogewegse Molen

Noordwijk – Tijdens de jaarwisseling kan de jeugd ongestoord vuurwerk afsteken rondom de Hoogewegse Molen.

Het college van burgemeester en wethouders gaat niet in op een verzoek van de Rijnlandse Molenstichting om permanente vuurwerkvrije zones in te stellen rondom molens. In een brief aan de gemeenteraad stelt het gemeentebestuur: ,,In Noordwijk staat tussen Noordwijk en Voorhout aan de Dinsdagse Wetering 'slechts' één poldermolen, te weten de Hoogewegse Molen. Mede omdat deze molen ver buiten de bebouwde kom staat, wordt de kans dat deze molen door vuurwerk wordt getroffen, klein geacht.’’

Maar raadslid Jan Janson (PvdA) wijst het college er op, dat langs de Leidsevaart nog de Hogeveense Molen staat: ,,Een prachtige rietgedekte molen die zeer kwetsbaar is voor vuurwerk en waar wel degelijk in de nabijheid woningen staan. Ook staat daar op zeer korte afstand, aan de Lissese kant van de Haarlemmertrekvaart, nog een kwetsbare poldermolen. Namelijk de Lageveense Molen.’’ Janson wil weten, of het college haar besluit om de molens niet te beschermen tegen vuurwerk wil heroverwegen.