Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

‘’Betere bantwoording brieven burgers’’

Noordwijk – Voor fractievoorzitter Taetske Visser-Danser (PUUR) is de maat vol. Zij vindt, dat het college van burgemeester en wethouders vragen van inwoners beter moet beantwoorden. Ook moet de gemeenteraad de antwoorden van het college in kunnen zien, maar dat is nog altijd niet gebeurd.

Visser vernam onlangs van een inwoner, dat zijn brief van 15 mei aan het college over overlastproblemen nog altijd niet inhoudelijk beantwoord was. Alleen ontving hij anderhalve maand later een bericht, dat de brief goed ontvangen was.

Dat is te weinig en te laat. Visser wil weten: ,,Op welke wijze en binnen welke termijn dienen brieven van inwoners gericht aan u en/of de raad naar uw idee beantwoord te worden? Hierbij opgemerkt: Een ontvangst bevestiging is naar onze mening geen antwoord. Wordt deze termijn gehaald? Zo nee waarom niet? Wat is er gaande dat het voor het college niet mogelijk is om de raad kopieën te verstrekken van haar antwoorden op brieven van inwoners gericht aan de raad?’’