Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Ondernemers met passie

Kracht en mogelijkheden door samenwerking

LISSE – Pure passie en het wat terug willen doen voor de samenleving; deze combinatie heeft gezorgd voor een uniek ondernemersinitiatief. Zij maken van het kantoorgebouw Bij1 een verzamelplaats voor ondernemers uit de regio. Het wordt dé plek, waar ondernemers elkaar kunnen versterken. In een inspirerende en bruisende omgeving, waar de initiatiefnemers Emanuel van der Wiel, Joost Baarda en Pascal Gabler met hun bedrijven zich ook gaan vestigen.

JOEP DERKSEN

Baarda is eigenaar van BG Accountants en Van der Wiel is algemeen directeur van Interparts. Ze kennen elkaar al jaren en hebben samen met Gabler de handen ineen geslagen om een jarenlange droom in vervulling te laten komen. De drie bedrijven komen samen in het prachtige gerenoveerde pand en verhuren daarnaast zes vleugels van het pand voor andere organisaties. Maar ook ZZP-ers krijgen de kans om ruimte (vanaf slechts 16 m2) te huren.

,,Deze locatie werd in de weekenden al door de hockey- en voetbalverenigingen als meeting point gebruikt. Zo ontstond bij ons het idee om bedrijven met elkaar te verbinden. Vandaar ook de naam: Bij1 verwijst naar een ‘hyve’: een bijenkorf. Het staat symbool voor de bezige bij, het samenwerken en het samen verbinden’’, laat Van der Wiel weten. Baarda vult aan: ,,We hebben dit niet alleen opgezet om geld te verdienen, maar juist om iets goeds te doen en wat te kunnen betekenen voor de maatschappij. Ook in coronatijd kunnen we mensen samenbrengen.’’

Bij1 blijkt nu al een groot succes; vijf vleugels van het pand zijn al volledig volgeboekt en de verwachting is, dat de zesde vleugel na voltooiing ook snel verhuurd wordt. De reden hiervoor is logisch: ,,Het zijn nieuwe kantoorruimtes en werkplekken met telefonie, wifi, receptiedienst tot aan volledige schoonmaak. Tegelijkertijd kun je gebruik maken van onze ICT-, accountants- of administratiediensten. Je zit hier bovendien op een zichtlocatie, waar je als ondernemer kunt uitbreiden.’’ Omdat de pandeigenaren hier ook zelf hun kantoor hebben, is er altijd een luisterend oor voor de huurders en kunnen pragmatische oplossingen geboden worden.

Ook zijn er gezamenlijke vergaderruimtes, die door de huurders gebruikt kunnen worden. Deze mogelijkheid wordt echter ook geboden aan organisaties, die geen kantoorruimte bij Bij1 huren. Baarda is hiervoor al benaderd door BNI en een BHV-groep, die haar trainingen wil geven in een van de vergaderruimte. Het geeft maar aan, hoeveel mogelijkheden er zijn, licht Van der Wiel toe.

Duurzaam

Het hele pand is energieneutraal; alles werkt elektrisch, opgewekt door de zonnepanelen. De prachtige monumentale beuken blijven voor de ingang staan, tot genot van de ondernemers. Naast het hoofdpand heeft Bij1 ook nog een gebouw staan, waar ondernemers met wat minder budget tevens ruimte kunnen huren. Vanaf 1 november kunnen de nieuwe huurders hun intrek nemen. Het wordt het begin van een fantastische periode, waarbij alle betrokken ondernemers een voorbeeld worden voor hun collega’s.

Meer informatie: Bij1, Heereweg 331 Lisse, T: 0252 420 757, W: www.kombij1.nl