Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Onbeveiligde spoorwegovergang Frederikslaan aangepakt

HILLEGOM – Wethouder Jan van Rijn gaat in gesprek met ProRail en het Ministerie van Infrastructuur en Waterstaat over de onbeveiligde spoorwegovergang aan de Frederikslaan. Eerder deze maand gebeurde hier weer een aanrijding met een trein.

Van Rijn gaf aan: ,,ProRail heeft geld ontvangen om die onbeveiligde spoorwegovergangen veilig te maken. Daar ligt de verantwoordelijkheid; niet bij de gemeenten. Begin oktober gaan we met ProRail en het ministerie aan tafel. De eigenaar van het pad wordt daar ook bij betrokken. We moeten dit jaar met een oplossing komen en de uitvoering (van het verbeteren van de veiligheid, red.) vindt plaats in het eerste kwartaal van 2021.’’

Een motie van de eenmansfractie Co Jansen, dat het college zich in de hele regio moet uiten over de onbeveiligde spoorwegovergangen kreeg geen enkele steun van de overige partijen.