Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Column

Dance macabre

Schiet mij maar lek. PrO, CDA en VVD gaan door met hun dance macabre en blijven elkaar krampachtig vasthouden, om gezamenlijk in het pluche te blijven zitten. In het belang van Oegstgeest uiteraard.

Nou volg ik de politiek in Oegstgeest als journalist al acht jaar, maar het lukt de bestuurders toch iedere keer weer om me hogelijk te verbazen, waar het gaat om hun handelen en denkwijzen. En dat is een compliment waard. Wel is het jammer, dat er ‘vergeten’ is om mij uit te nodigen voor de perspresentatie van de ‘vernieuwde’ coalitie, maar laat ik het maar beschouwen als compliment. Allicht was er angst om te kritische vragen te moeten beantwoorden.

Wethouder Glasbeek trad bijna drie maanden geleden af, omdat hij geen steun kreeg van de VVD in het dossier ‘De Geesten’. Na een week nadenken trad PrO uit het college omdat er geen vertrouwen meer was in de samenwerking. Hierop viel de coalitie uiteen; een prachtige kans om met nieuwe samenwerkingsverbanden een nog beter Oegstgeest op te bouwen.

Maar helaas, de machthebbers van weleer zijn in elkaars armen teruggevallen. Angstig dat ze waren, om een deel van hun macht te moeten afstaan aan de overige politieke partijen: Hart voor Oegstgeest, D66 en Lokaal.

Met zijn terugkeer is wethouder Glasbeek inmiddels de Heintje Davids van de politiek geworden: ‘Daar zijn we weer!’. Iemand die al bij het minste of geringste tegenwindje opstapt, terwijl nu blijkt, dat hij dus gewoon had kunnen aanblijven. Hoe geloofwaardig ben je dan?! Moeten de inwoners nu hun adem inhouden, tot het moment waarop Glasbeek weer de handdoek in de ring gaat gooien?

‘Het is geen oude wijn in nieuwe zakken’, vindt PrO-fractievoorzitter Van Driel. Maar dat is het dus juist wel. Het enige wat deze coalitie bindt, is de angst om de macht te verliezen. En angst is een slechte raadgever. Het is alleen jammer, dat de toekomst van de gemeente Oegstgeest afhankelijk is van de bestuurskracht en kwaliteiten van haar politici.