Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Bodycams voor BOA’s

Noordwijk – Een bodycam voor de BOA’s van Noordwijk, om te achterhalen of deze mensen wel klantvriendelijk genoeg bezig zijn. Het college van burgemeester en wethouders ziet dat wel zitten.

Lijst Salman Noordwijk vroeg vorige maand aan het college of de bonnenuitdelende buitengewoon opsporingsambtenaren uitgerust konden worden met bodycams. Dit naar aanleiding van klachten van inwoners en bezoekers van Noordwijk, dat de BOA’s de regels (te) strikt hanteren en (te) weinig klantvriendelijk zijn. Daarnaast heeft een bodycam een preventief effect, waar het gaat om gedrag van mensen op straat.

Het college van burgemeester en wethouders is bereid een pilot of proef op te starten voor het gebruik van de bodycam bij BOA's. Een BOA zet de camera pas aan (en meldt dit aan betrokkene(n)), wanneer een situatie uit de hand dreigt te lopen. Maar de reden, waarvoor in eerste instantie gevraagd werd om de bodycams te gebruiken; daar wordt niets mee gedaan, zo laat burgemeester Verkleij weten. ,,Het is niet de bedoeling om te bepalen c.q. te controleren of de BOA's de regels (te) strikt hanteren of (te) weinig klantvriendelijk zijn.’’ De bodycams zijn vooral bedoeld voor de persoonlijke veiligheid van de BOA.