Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

11 september 2020

Bouwplannen voor Zilveren Kruisproject eind dit jaar bekend

Noordwijk - ,,Het woningbouwproject Zilveren Kruis wordt niet meegenomen in de bouwplannen voor het project Bronsgeest. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door de fractie DOEN.

Met de provincie worden gesprekken gevoerd over de ligging van de ecologische zone in het gebied. Mede door de hoge kosten wil het college het bestemmingsplan Bronsgeest uitwerken zonder de Zilveren Kruis locatie. Een alternatief bouwplan wordt binnenkort ontwikkeld voor de Zilveren Kruis locatie, inclusief de parkeerplaats. Het gaat dan om woningbouw.

De gemeenteraad kan aan het eind van dit jaar haar mening geven over de vaststelling van het bestemmingsplan. Omdat de grond niet in eigendom is van de gemeente zal de grondeigenaar, Achmea, vervolgens moeten zorgen voor het opstellen van het bestemmingsplan. Het college verwacht, dat dit bestemmingsplan dan aan het eind van 2021 kan worden vastgesteld.