Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Onzekerheid blijft over veilige ventilatiesystemen scholen

Noordwijk – Waar het gaat om de coronaveiligheid van de leerlingen; daar zijn de scholen zelf voor verantwoordelijk. Dat laat het college van burgemeester en wethouders weten naar aanleiding van vragen door Lijst Salman Noordwijk.

Deze partij maakt zich zorgen over de ventilatiesystemen op de scholen in deze gemeente en of de filtersystemen de virale coronadeeltjes wel voldoende uit de lucht halen. Het college verwijst naar het Ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap, dat heeft aangegeven, dat ,,er op dit moment (augustus 2020) geen reden is om wat betreft de ventilatie in gebouwen af te wijken van de eisen waar schoolgebouwen aan moeten voldoen.’’ Op 1 oktober moeten alle scholen een veiligheidscheck hebben gehad of hun gebouwen voldoen aan de huidige eisen.

Naast de ouders  van de leerlingen wordt het gemeentebestuur hier dan ook over geïnformeerd.