Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Illegaal fietsen op De Keuvel aangepakt

Noordwijk – Het gemeentebestuur gaat het illegaal fietsen op De Keuvel aanpakken. Nadat in april 2019 de eerste aanrijding plaatsvond tussen een fietser en een voetganger, hebben er meerdere incidenten plaatsgevonden.

De gemeente gaat een ‘fietscoach’ aanstellen. Vier weken lang zal deze persoon mensen aanspreken op hun gedrag. Dan gaat het om tegen de (aangegeven) route inlopen, te dicht op elkaar lopen of fietsen dan wel rijden door het wandelgebied. Ook bekijkt het gemeentebestuur of er verkeersmaatregelen op De Keuvel genomen kunnen worden. Het doel is de verkeersveiligheid te verbeteren. Hierover wil het college in gesprek gaan met de grondeigenaar.

Daarnaast is het college van plan om maatregelen te nemen vanwege de 1,5 meter corona-afstand. De fietsnietjes staan op sommige plaatsen in twee rijen en het (brom)fietsparkeren is vaak buiten de nietjes. In deze situatie ontstaan volgens het gemeentebestuur ongevallen met letsel en bijna ongevallen, met name in het gebied van De Keuvel.