Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Meer mogelijkheden startersleningen

Noordwijk – De gemeenteraad gaat praten over de mogelijkheid om 850.000 euro extra beschikbaar te stellen voor de uitgifte van startersleningen.

Dat zijn leningen, die jonge starters (onder de 40 jaar) op de woningmarkt kunnen gebruiken, om hun eerste woning te kopen. De regels worden versoepeld; het gaat binnenkort om huizen met een waarde tot 310.000 euro. Tot nu toe gold een waarde van maximaal 225.000 euro. Omdat er vrijwel geen onderkomens te koop zijn, die hieronder vallen, werd de starterslening de laatste jaren niet gebruikt.

Het maximale leenbedrag wordt mogelijk verhoogd van 35.000 euro naar 50.000 euro. Wethouder Theo Alkemade gaf dinsdagavond aan, dat de gemeente hiervoor dan 850.000 euro uit de algemene reserve moet halen. Raadslid Brouwer (NZ Lokaal) pakte de handschoen op: ,,Dank voor die opmerking van 850.000 euro; daar kunnen we wat mee.’’