Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Bestrijding Japanse Duizendknoop is dealbreker

Noordwijkerhout – De Japanse Duizendknoop kan nog welig tieren op het terrein van Landgoed in den Houte. De huidige eigenaar van de grond, ontwikkelingscombinatie Novaform-Trebbe b.v., heeft de grond waarin deze invasieve woekerplant staat, niet opgegraven en verwijderd. Alleen de bovengrond is volgens het college van burgemeester en wethouders ‘geschoond van groen.’’ De restanten van de Japanse Duizendknoop zijn blijven liggen.

Volgens het college zou de vorige eigenaar Rivierduinen beloofd hebben, dat zij afspraken zouden maken met de nieuwe eigenaar over de verwijdering van de Japanse Duizendknoop. Dat is niet gebeurd. De gemeente grijpt in en heeft met Novaform-Trebbe gesproken. Dit bedrijf heeft beloofd, dat ze alle Japanse Duizendknopen, inclusief de wortels, gaan ontgraven en afvoeren naar een gecertificeerd composteerbedrijf.

Dat dit effectief gebeurt, is ook in het belang van de ontwikkelaar zelf. Het college: ,,Wanneer bij de (koop, red.) overdracht nog tekenen van een actieve plant aanwezig zijn, zal het perceel niet in beheer worden genomen en zal de eigenaar deze dus eerst moeten bestrijden.’’