Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Weinig busgebruik

Hillegom - De benenwagen, vierwieler en tweewieler; dat zijn de vervoermiddelen waar de Hillegommers het meest gebruik van maken. Het openbaar vervoer wordt nauwelijks tot niet gebruikt. Dit blijkt uit een onderzoek van DirectResearch.

Over het algemeen zijn de inwoners heel tevreden over de bereikbaarheid van Hillegom per auto en per fiets. Echter, slechts een kwart van de ondervraagden is blij met het busvervoer. 22% van de mensen is zelfs (zeer) ontevreden. De busgebruikers vinden wel, dat er genoeg bushaltes zijn en ook rijden er genoeg bussen. Al zou er volgens sommigen wel een nachtbus mogen gaan rijden.

De bereikbaarheid van het treinstation wordt zeer gewaardeerd en een meerderheid vindt, dat er genoeg fietsparkeerruimte is. Hillegom wordt over het algemeen als verkeersveilig beschouwd, al maken e-bikers zich wel meer zorgen. Ze zien graag, dat fietspaden verbreed en verbeterd worden. De inwoners ergeren zich daarnaast het meest aan medewijkbewoners die te hard door hun straat rijden. Daartegenover staat, dat veel mensen wel willen hebben, dat het autoverkeer sneller kan doorstromen. Ook wordt de gemeente opgeroepen om te handhaven tegen vrachtwagens, die ergens tegen de regels in rijden.