Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

24 september 2020

Aanpak van eenzaamheid

Hillegom –Door de lockdown van corona hebben meer mensen ontdekt, hoe het leven is als je weinig contact met de buitenwereld hebt. Voor de meeste mensen was dat een tijdelijk ongemak, maar voor een grote groep inwoners is eenzaamheid al jaren een ‘stil’ probleem.

De gemeente Hillegom blijft daarom inzetten op het aanpakken van eenzaamheid. Inwoners en organisaties worden opgeroepen om elkaar te ontmoeten. Rond de ‘Week van de ontmoeting’ wordt een inspiratiebijeenkomst georganiseerd voor alle organisaties, die activiteiten opzetten om eenzaamheid  tegen te gaan.

Ook worden 75-plussers en nabestaanden bezocht om te kijken, of ze gelukkig zijn en/of nog volop in het leven staan. Het gemeentebestuur hoopt, dat uit de verkiezing ‘Het beste idee van Hillegom’ nieuwe initiatieven voortkomen.