Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

08 september 2020

Niet blij met verkeersdrempels

Hillegom – Woest zijn ze, de bewoners aan de Nieuweweg. Eind februari kregen ze een brief van de gemeente, waarin werd aangekondigd dat hun straat zou worden opgeknapt. Maar daarin stond niet, dat er ook 14 drempels aangelegd worden; op een stuk weg van amper een kilometer lang, waar tegemoetkomend verkeer elkaar nauwelijks kan passeren.

De bewoners en belanghebbenden hebben een handtekeningenactie gehouden, die nu in bezit is van wethouder Jan van Rijn. De Nieuweweg is een smalle weg tussen de Margrietenlaan en de Haarlemmerstraat, zo geven de bewoners aan. Hard rijden is daar vrijwel onmogelijk. Ook kunnen de drempels voor schade zorgen aan auto’s of er voor zorgen dat opleggers een deel van hun lading verliezen.

Volgens de bezwaarmakers hebben de omwonenden nooit gevraagd om drempels en willen ze alleen, dat de gaten aan de zijkant van de weg hersteld worden.