Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Raad wil één afvalbak voor plastic en oud papier

Noordwijk – Wanneer de inwoners hun plastic afval én het oud papier gescheiden gaan aanbieden, moeten ze dat in een aparte bak kunnen doen.

Een meerderheid van de gemeenteraad ziet het niet zitten, dat inwoners hun plastic en oud papier aanbieden in plastic zakken of dozen. Dat zorgt voor troep door alle straten en pikkende meeuwen in afvalzakken, zo is de vrees.

Het college moet daarom, op initiatief van de PvdA, D66 en Lijst Salman Noordwijk, onderzoeken of mensen in laagbouw dit afval in containers met een scheidingswand kunnen aanbieden. Waarin zowel oud papier als oud plastic (PMD) apart in gestopt kunnen worden.