Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

NZLokaal en Lijst Salman Noordwijk in gesprek met carbidschieters

Noordwijk – De politieke partijen NZLokaal en Lijst Salman Noordwijk willen alsnog in gesprek gaan met de groepen carbidschieters, die hun hobby al jaren in het buitengebied uitoefenen.

Dat laat gemeenteraadslid Wally Rodenburg (NZLokaal) weten. Doel van dit gesprek is niet alleen, dat de ervaren carbidschieters hun gevoelens kunnen uiten over het carbidschietverbod voor de komende jaarwisseling. Rodenburg hoopt, dat alle raadsleden geïnformeerd kunnen worden over wat dat carbidschieten nou precies inhoudt en welke veiligheidsmaatregelen genomen worden. Zodat in toekomstige jaren het carbidschieten voor de ervaren mensen alsnog weer toegestaan kan worden.

Rodenburg denkt hierbij aan het afgeven van een vergunning door de gemeente aan carbidschieters, die kunnen aantonen dat ze hun hobby veilig kunnen oefenen. Rodenburg: ,,Dan gaat het om groepen, die het al jaren doen; niet de cowboys die wel even met carbid willen schieten. We gaan kijken of we het vanaf de jaarwisseling 2021 – 2022 mogelijk zouden kunnen maken.’’