Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Verbod op carbidschieten

Noordwijk – In het buitengebied van Noordwijk en Noordwijkerhout hebben zo’n twintig groepen mensen al tientallen jaren een traditie van carbidschieten tijdens de jaarwisseling.

Maar de gemeenteraad heeft hier dinsdagavond een streep door getrokken. Een voorstel van Lijst Salman Noordwijk om deze traditie toe te staan voor de mensen, die al veel ervaring hebben met carbidschieten, werd verworpen. Vijftien van de 27 raadsleden lieten zich overtuigen door burgemeester Wendy Verkleij, die stelde: ,,Er zijn bijna geen evenementen. Carbidschieten kan grote groepen van de bevolking aantrekken; mensen willen wat beleven. Er kan een wildgroei ontstaan van mensen die totaal geen kaas hebben gegeten van carbidschieten.’’

Het verbod op carbidschieten is nu al in de APV (algemene plaatselijke verordening) geregeld. Alleen werd hier nooit op gehandhaafd. Omdat het amendement niet is aangenomen, mag er geen carbid geschoten worden rond de aankomende jaarwisseling. Het vuurwerk afschieten is dan ook verboden.