Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Steun voor imkers

Noordwijk – Vrijwel de hele gemeenteraad heeft dinsdagavond laten weten, dat de aanwezigheid van imkers gewaardeerd wordt. Ook binnen de bebouwde kom.

Wel nam de raad een voorstel aan van Kim van Eeden en Eric Berg (Lijst Salman Noordwijk), met als doel om overlast door bijen zoveel mogelijk te voorkomen. Waarbij tegelijkertijd imkers beschermd worden tegen al te klagende buren, die zich ergeren aan de zoemende beestjes.

Wie binnen een afstand van 30 meter op woningen bijen wil houden, moet voortaan een ‘aanvliegafscheiding’ van minimaal twee meter hoog aanbrengen, om te voorkomen dat bijen gaan vliegen in wandelroutes van mensen. De bijenvolken mogen ook op daken over verhogingen komen te staan, die minimaal twee meter boven het maaiveld geplaatst zijn.