Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

30 november 2020

Toekomst SOEK blijft onzeker

OEGSTGEEST – ,,In het coalitieakkoord staat, dat het gemeentebestuur inzet op de instandhouding van een kringloopfunctie. Maar in datzelfde akkoord wordt niet specifiek gesproken over SOEK.’’ Dat laat wethouder Peter Glasbeek weten, nu er onrust is ontstaan over de onzekere toekomst van SOEK.

SOEK is dringend op zoek naar een plek, waar tweedehandsspullen opgeslagen en voor lage prijzen verkocht kunnen worden. Gemeenteraadslid Frits van Dissel (Hart voor Oegstgeest) maakt zich zorgen, naar aanleiding van een artikel in de Oegstgeester Courant van 18 november. SOEK luidde daarin de alarmbel over hun huisvesting; zij staan namelijk waarschijnlijk binnen een jaar op straat.

Maar Glasbeek wilde geen toezegging doen om SOEK uit de brand te helpen. Wel liet hij weten, met SOEK in gesprek te willen gaan.