Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

13 april 2021

Bollengrond blijft heilig

Noordwijk - Het gemeentebestuur van Noordwijk blijft handhaven tegen het oneigenlijk gebruik van bollengrond. Nu staat de handhaving nog ‘on hold’ en wordt gekeken of er per geval dat strijdige gebruik gelegaliseerd kan worden. Dat antwoord hebben bezwaarmakers te lezen gekregen in een brief van het college van burgemeester en wethouders.

Het college geeft aan, dat er ‘zonder aanziens des persoons’ wordt gehandhaafd; of je nu een groot of klein stuk bollengrond voor iets anders gebruikt. Uiteindelijk komen dus alle 268 percelen aan de beurt, waartegen een verzoek tot handhaving is ingediend.

Het gemeentebestuur reageert ook op de klacht, dat paarden mogelijk naar de slacht moeten, omdat ze niet meer op hun weitje mogen staan. ,,Paarden mogen op die locaties, waar het bestemmingsplan dat toestaat en kunnen zelfs bijdragen aan heterogene landschappen. Echter, mag dat niet ten koste gaan van eersteklas bollengrond.’’