Dé lokale en regionale nieuwssite

Beste bezoeker, Als journalist schrijf ik over actuele zaken. Deze blog heeft al miljoenen bezoekers verwelkomd. Hier vindt u alle, ruim 26.800, gepubliceerde artikelen, verschenen in landelijke, regionale en lokale dag- en weekbladen en magazines. Veel leesplezier! Mocht u onderwerpen aan de kaak willen stellen, neemt u dan contact met mij op: info@writing4u.nl. Foto's kunnen, tegen vergoeding, besteld worden via dit emailadres.

28 april 2021

,,Niet bouwen, maar bomen’’

Noordwijk – Een aantal Binnenwegbewoners maakt zich ernstig zorgen over de bouw op het Jan Kroonsplein.

Ze vragen in een brief aan de gemeenteraad om aandacht. ,,Wij zijn op deze grond geboren en vinden dat er met ons gesold wordt. Vanaf de Haakse Hoek zijn alle woningen aan onze kant van de straat koophuizen, maar heeft ons heerlijk lichte, zonnige huis straks nog dezelfde waarde?’’ Ze zijn bang. ,,De muur van de half ondergrondse parkeergarage komt op een meter of vijf vanaf onze gevel, dat houdt in dat er gegraven wordt tot een meter of drie van ons huis. Ik hoef u niet te vertellen dat we op duinzand wonen.’’ Gevreesd wordt voor schade aan de woningen.

,,Maak van dat Vomar plein een mooi groen gebied, of laat het gewoon parkeerterrein en zet er bomen en struiken op.’’ De kans, dat dit besloten wordt door de politiek, lijkt erg klein.